Club Escacs Porqueres

Ronda 6 Lliga Catalana d’Escacs de Tercera Provincial 2023, Grup Nord.

El primer equip del Porqueres empata (2-2) a Torroella contra el Montgrí “A” (que fins avui havia guanyat tots els encontres), i el segon equip obté un meritori empat (2-2) contra l’Olot “H”.

Avui els dos equips del Porqueres jugaven a fora.

El primer equip, que ha estat composat per: Albert Muratet, Elias Muratet, Erik Vidal i Joan Puigdomènech, han aconseguir el que fins ara no havia fet cap equip, que és no perdre davant el previsible campió del grup: el primer equip del Montgrí.

El primer en acabar ha estat Elias Muratet, que no ha fet una bona obertura, i en quedar en posició inferior, s’ha vist obligat a acceptar les taules que el seu rival, Salvador Alarcón, li ha ofert.

La partida Salvador Alarcón – Elias Muratet s’ha jugat a baix, evitant tenir que pujar les escales, que mullades per la
pluja, eren un perill

En el tauler 1 s’han enfrontat els dos millors jugadors del grup, tots dos Mestres Catalans, i el del Montgrí (Lluís Parals) vigent Campió de Catalunya de veterans. Després d’una lluita molt aferrissada i anivellada, el nostre jugador ha aconseguit la victòria, molt meritòria. Doncs Lluís Parals fins avui comptava, com Albert Muratet, totes les partides per victòries.

En el tauler 4 en Joan Puigdomènech després d0una bona combinació i portar un avantatge de peons, a la fi no ha pogut concretar la victòria, entaulant amb Nicolas Garcia.

En el tauler 3 Erik Vidal, ha sacrificat dues qualitats, quedant amb parella d’alfils contra parella de torres. El veterà Batlle, molt experimentat ha sabut concretar la partida en victòria.

Vista de la sala de joc de Montgrí. El tauler 1 (Lluís Parals-Albert Muratet); tauler 3 (Batlle- Erik Vidal) i tauler 4 (Nicolàs Garcia-Joan Puigdomènech)

Al final doncs, Montgrí “A” – Porqueres “A”: 2-2.

Amb aquest resultat, i a manca d’una sola ronda per acabar la fase regular, es proclama pràcticament campió, el Montgrí “A”, que suma 21 punts, seguit en segon lloc pel Porqueres “A” amb 17 punts, i, ara com ara, el tercer lloc és pel Culonge “B” amb 14,5 punts.

Per la seva part el segon equip, ha aconseguit un molt meritori empat a Olot, davant l’Olot H, on l’Oriol Badia i el seu fill Bernat han vençut. El Bernat prou ràpidament i l’Oriol amb algunes dificultats. Amb aquests dos punts es compensaven les derrotes del Martí Badia i la Queralt Miró.

Resultat final Olot “H” – Porqueres “B”: 2-2.

La setmana propera és darrera ronda de la fase regular. Els dos equips del Porqueres jugarem a casa. El primer equip amb el Dotze Castells “B” de Llers i el segon equip contra el Montgrí “A” (que gairebé amb tota seguretat) es proclamarà campió del grup.

Les dues setmanes següents es jugaran els encontres entre Grup Nord i Grup Sud, en funció de la posició en que l’equip hagi quedat en cada grup. És a dir, el nostre primer equip jugarà, a doble volta, contra l’equip que hagi quedat segon del Grup Sud, segurament el Culonge “A”, i el segon equip ho farà, també a doble volta, contra l’equip que acabi en la vuitena posició del Grup Sud, molt possiblement, el Blanes “C”.

Més informació la setmana propera.

Elias Muratet.

La classificació del nostre grup, a manca d’una ronda és:

La classificació del Grup Sud, a manca d’una ronda, és:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *