Club Escacs Porqueres

Ronda 9 – Play-off tornada de la Lliga Catalana d’Escacs de Tercera Provincial 2023.

Els dos equips del Porqueres marxen derrotats de Blanes.

Avui els dos equips del Porqueres jugaven a Blanes.

De tots dos encontres només han guanyat els números 1 tant del primer equip, (Albert Muratet) com del segon, (Bernat Badia), perdent la resta de partides

El primer en acabar ha estat l’Erik Vidal que ha caigut en una trampa que l’ha portat a una xarxa de mat insalvable.

En Joan Puigdomènech s’ha defensat aferrissadament, però el veterà Pere Medina li ha posat les coses molt difícils.

Pere Medina vs Joan Puigdomènech, en el tauler 4

Els germans Muratet han estat els darrers en acabar. L’Elias a la taula 2, contra Dani Delgado, com diumenge passat, altre cop s’ha vist, enfrontat a un atac de peons que no ha pogut aturar dins del temps, caient-li la bandera en una posició ja insostenible.

Primers taulers del matx Blanes “B” – Porqueres “A” (Els germans Muratet a la dreta de la foto)

L’Albert, també com la setmana passada ha anat collant a Eloi Barberan, que davant el viatge imparable d’un peó central ha hagut de tombar el seu rei. Amb aquesta victòria Albert ha aconseguit un ple de victòries (9 de 9).

Vista general del matx Blanes “B” – Porqueres “A”

Al final resultat de 3 a 1 pel Blanes “B”, que aconsegueix d’aquesta manera haver estat el millor dels sots-campions de la Tercera Provincial de Girona 2023.

Per la seva part, el segon equip altre cop s’enfrontava al vuitè de l’altre grup, el Blanes “C”, i avui no ha estat tant disputat com el dia de la setmana passada.

Vista general del matx Blanes “C” – Porqueres “B”

Ràpides derrotes de les germanes Txell i Queralt Miró Badia en els taulers 3 i 4. I molt lluitada la partida de Quim Miró que a la taula 2, que ha aconseguit arribar a un final on la superioritat dels peons lligats de l’Oriol Alarcón ha fet inútil la torre del nostre jugador.

En la taula 1, com deia abans, victòria del nostre jugador Bernat Badia, que amb aquest resultat ha obtingut un molt espectacular resultat global de 6,5 punts de 8 possibles, perdent nomes contra el Mestre Català del Montgrí, Lluís Parals. Aquest excel·lent resultat li significa pujar un mica més de 109 punts d’Elo.

Primers taulers del Porqueres “B” (a l’esuqerra) versus Blanes “C”. Benat Badia al tauler 1 amb negres
Queralt Miró enfeinada a l’obertura contra Joel González.

Amb això acaba la temporada 2023 de la Lliga pers equips del Porqueres, per tant m’acomiado de tots vosaltres fins l’any proper.

Elias Muratet.

Ronda 8 – Primer play-off de la Lliga Catalana d’Escacs de Tercera Provincial 2023.

El primer equip empata (2-2) ara amb Blanes B, sots-campió del grup Sud. Per la seva banda el Porqueres “B” per fi guanya, avui al Blanes “C”, vuitè classificat del grup Sud, per un contundent 3-1.

Avui els dos equips del Porqueres jugaven a casa, contra dos equips de Blanes.

El nostre primer equip, que ha tornat a estar composat per: Albert Muratet, Elias Muratet, Erik Vidal i Joan Puigdomènech, han aconseguit seguir invictes com a equip, com hem fet durant tot el campionat en la seva fase regular.

El primer en acabar ha estat en Joan Puigdomènech, que amb un inici complicat, li ha succeït el mateix que la setmana passada, quedant en una posició inferior, i amb la inferioritat, ha vingut la derrota.

La segona partida en acabar ha aportat el primer punt, on Erik Vidal ha jugat amb molta força i ha aconseguit una superioritat de qualitat que, juntament amb un centre poderós, ha materialitzat la seva superioritat. Quan ja estava collant al seu rival, Alejo Giugni, aquest li ha intentat composar una xarxa de mat, sense adonar-se que Erik li donaba un mat sec en una jugada menys. Be pel Erik!!

Els dos equips del Porqueres contra els equips del Blanes.

Elias Muratet, avui no ha estat fi, i ja d’apertura ha quedat inferior, lluitant tota la partida per anivellar l’encontre, i quan semblava que gairebé ho aconseguia, convertint un peó de menys, en peó d’avantatge, el seu rival Dani Delgado, l’ha obligat a un canvi definitivament guanyador per a ell, obligant al nostre President a rendir-se.

Albert Muratet, sòlid com sempre, ha anat tancant totes les alternatives del seu rival, Eloi Barberan, que finalment ha pagat cares les seves febleses i s’ha hagut de rendir.

Al final resultat de 2 a 2, amb el desempat holandés a favor nostre.

Amb aquest resultat, seguim amb un bon nivell i la meritòria segona posició consolidada, sense cap derrota, assolida en la fase regular, en el conjunt dels dos grups, ja només ens queda reiterar la setmana propera aquests resultats. La setmana que ve, doncs, ens tornarem a enfrontar al Blanes “B” per decidir el millor sots-campió.

Per la seva part el segon equip, s’enfrontava al vuitè de l’altre grup, el Blanes “C”, i per fi hem assolit una victòria.

El Porqueres B avui: D’esquerra a dreta: Txell Miro, tauler 4; Marti Badia de tauler 3; Oriol Badia en el tauler 2 i Bernat Badia, com a tauler 1.

El Blanes “C” s’ha presentat amb un jugador de menys, fet que ha propiciat que la Txell Miró guanyés sense “despentinar-se”. Començava al match amb un 1 a 0 al nostre favor. Els germans Bernat i Martí Badia s’han imposat amb molta solvència i una certa comoditat als respectius rivals, posant un 3 a 0 extraordinari. La darrera partida en acabar ha estat la de l’Oriol Badia (pare de Bernat i Martí) contra el delegat rival i veterà, Frederic Vidal. Ha estat una partida amb moltes alternatives, per be que Frederic ha aconseguit un poderós centre de peons avançats, i per un moment ha semblat que no sabia con guanyar-ho…. ja sabeu que es diu que “el més difícil és guanyar una partida guanyada”, i amb problemes de rellotge tots dos jugadors (tots patíem quan el nostre jugador, o el rival es descuidava d’ apretar rellotge)…. Oriol ha intentat obrir una escletxa entre el peons, sense adonar-se que amb això obria una línea de mat en les columnes de torre i cavall Rei, que el seu rival no ha desaprofitat.

A la fi, victòria per 3 a 1

Com li passa al primer equip, la setmana propera l’equip “B” també anirà a Blanes, a lluitar contra el Blanes “C”, que segur que voldran la revenja.

Més informació la setmana propera, que ja serà la darrera.

Elias Muratet.

Foto Erik Vidal