Club Escacs Porqueres

Bernat Badia Arbós, guanya el Torneig d’Escacs Sant Jordi Sub 18

El jugador del Club Escacs Porqueres, Bernat Badia Arbós, guanya el Torneig d’Escacs Sant Jordi Sub 18, celebrat avui, 22 d’abril a Blanes, amb motiu de la celebració de la Diada de Sant Jordi.

Avui, el Club d’Escacs de Blanes ha organitzat una bonica festa dels escacs, amb un torneig de partides ràpides (5 minuts + 3 segons d’increment per jugada), on hi ha participat 47 nens i nenes menors de 18 anys. El motiu era la celebració de la Diada de Sant Jordi.

El Club d’Escacs Porqueres hi ha participat amb quatre jugadors: El Bernat Badia (Sub 18), el seu germà, Martí Badia (Sub 14) i les seves cosines: la Txell Miró (Sub 12) i la Queralt Miró (Sub 10).

(A la foto, d’esquerra a dreta; Queralt Miró, Martí Badia, Bernat Badia i Txell Miró)

En Bernat, que sortia com a número 3 de ranking inicial ha fet un torneig excel·lent, derrotant a tots els seus contrincants i obtenint una contundent puntuació: 8 punts de 8 possibles, que li ha donat la victòria del campionat amb més de 2 punts sobre el segon classificat.

(A la foto, a l’esquerra de la imatge, en primer terme en Martí i al seu costat el Bernat, en els taulers 1 i 2 respectivament)

El seu germà, en Martí Badia, ha aconseguit també una molt bona puntuació, fent 5,5 punts i quedant en sisena posició de la classificació global i campió de la seva categoria (Sub 14)

(A la foto, en Martí Badia, recollint el trofeu)

Bona actuació també de les nenes, Txell i Queralt. La Txell ha fet 5 punts i ha quedat en 15 posició empatada a punts amb la setena posició. Un magnífic resultat per la seva edat (sub 12)

A la dreta de la foto, la Txell Miró

La Queralt, tot i ser de les més petites (sub 10), ha fet una bona actuació i s’ho ha passat d’allò més divertit. Ha aconseguit 3 punts, quedant en la posició 34 de 47 participants.

A la foto, la Queralt Miró a l’esquerra de la imatge.

Des del Club d’Escacs Porqueres estem molt contents amb aquests resultats, agraïm al Club Escacs Blanes l’organització d’aquesta mena de tornejos que motiven molt i ajuden a la formació de la mainada i felicitem a la familia Miró-Badia pels èxits assolits!

Ronda 9 – Play-off tornada de la Lliga Catalana d’Escacs de Tercera Provincial 2023.

Els dos equips del Porqueres marxen derrotats de Blanes.

Avui els dos equips del Porqueres jugaven a Blanes.

De tots dos encontres només han guanyat els números 1 tant del primer equip, (Albert Muratet) com del segon, (Bernat Badia), perdent la resta de partides

El primer en acabar ha estat l’Erik Vidal que ha caigut en una trampa que l’ha portat a una xarxa de mat insalvable.

En Joan Puigdomènech s’ha defensat aferrissadament, però el veterà Pere Medina li ha posat les coses molt difícils.

Pere Medina vs Joan Puigdomènech, en el tauler 4

Els germans Muratet han estat els darrers en acabar. L’Elias a la taula 2, contra Dani Delgado, com diumenge passat, altre cop s’ha vist, enfrontat a un atac de peons que no ha pogut aturar dins del temps, caient-li la bandera en una posició ja insostenible.

Primers taulers del matx Blanes “B” – Porqueres “A” (Els germans Muratet a la dreta de la foto)

L’Albert, també com la setmana passada ha anat collant a Eloi Barberan, que davant el viatge imparable d’un peó central ha hagut de tombar el seu rei. Amb aquesta victòria Albert ha aconseguit un ple de victòries (9 de 9).

Vista general del matx Blanes “B” – Porqueres “A”

Al final resultat de 3 a 1 pel Blanes “B”, que aconsegueix d’aquesta manera haver estat el millor dels sots-campions de la Tercera Provincial de Girona 2023.

Per la seva part, el segon equip altre cop s’enfrontava al vuitè de l’altre grup, el Blanes “C”, i avui no ha estat tant disputat com el dia de la setmana passada.

Vista general del matx Blanes “C” – Porqueres “B”

Ràpides derrotes de les germanes Txell i Queralt Miró Badia en els taulers 3 i 4. I molt lluitada la partida de Quim Miró que a la taula 2, que ha aconseguit arribar a un final on la superioritat dels peons lligats de l’Oriol Alarcón ha fet inútil la torre del nostre jugador.

En la taula 1, com deia abans, victòria del nostre jugador Bernat Badia, que amb aquest resultat ha obtingut un molt espectacular resultat global de 6,5 punts de 8 possibles, perdent nomes contra el Mestre Català del Montgrí, Lluís Parals. Aquest excel·lent resultat li significa pujar un mica més de 109 punts d’Elo.

Primers taulers del Porqueres “B” (a l’esuqerra) versus Blanes “C”. Benat Badia al tauler 1 amb negres
Queralt Miró enfeinada a l’obertura contra Joel González.

Amb això acaba la temporada 2023 de la Lliga pers equips del Porqueres, per tant m’acomiado de tots vosaltres fins l’any proper.

Elias Muratet.