Club Escacs Porqueres

Ronda 7 de la Lliga Catalana d’Escacs de Tercera Provincial, Grup Nord

El primer equip torna a empatar (2-2) ara amb el Dotze Castells “B”, mentre que el segon equip no te res a fer amb el Campió, el Montgrí “A” i perd per 0-4

Amb aquests resultats el primer equip no ha perdut camp encontre en tota la lliga i queda segon classificat.

Avui els dos equips del Porqueres jugaven a casa.

Vista general de la sala de joc d’avui a Porqueres. Nosaltres a la dreta de la imatge; en primer terme el equip “A” i a continuació, el segon equip.

El primer equip, que ha tornat a estar composat per: Albert Muratet, Elias Muratet, Erik Vidal i Joan Puigdomènech, han aconseguit mantenir-se invictes com a equip, durant tot el campionat en la seva fase regular.

El primer en acabar ha estat en Joan Puigdomènech, que amb un incert inici ha quedat en una posició inferior, i amb la inferioritat, ha vingut la derrota.

A l’inrevés que Elias Muratet, que ha aprofitat que el seu rival, Jesús Llorente, ha caigut en una clavada de cavall-dama, i, en transformar aquesta superioritat, ha iniciat un intercanvi de material que l’ ha portat a un còmode final de superioritat amb uns peons centrals molt forts, que ha conclòs amb un mat en la jugada posterior a la coronació de dama.

L”encontre Porqueres – Dotze Castells

Erik Vidal, en el tauler 3 ha lluitat aferrissadament, però com ja li va passar la setmana passada, la qualitat de menys l’ha aprofitat molt be el seu rival, el suís Max Voegel, que ha executat amb mestria de veterà la seva victòria.

Com la setmana passada també el darrer en acabar ha estat l’Albert, al tauler 1, avui amb més facilitat que la setmana passada, atacant rabiosament al seu contrincant, ha acabat amb un brillant escac i mat final en l’escaire del tauler.

Les victòries dels germans Muratet doncs han esmorteït les derrotes de l’Erik i en Joan. Al final,
Porqueres – Dotze Castells “B” 2:2.

Amb aquest resultat, s’ha conclòs la fase regular, en una meritoria segona posició, i sense cap derrota. Així, les dues properes setmanes ens enfrontarem al sots-campíó del grup Sud de la categoria, segurament el Blanes “B”.

Per la seva part el segon equip, s’enfrontava al ja campió del grup, el potent primer equip del Montgrí, on tots els jugadors superaven en Elo, i amb escreix, als nostres. Però, malgrat la teòrica diferència de nivell, els germans Martí i, de manera molt especial, el Bernat Badia, han ofert una forta resistència. Destacable la partida del Bernat, que en el tauler 1, ha jugat contra el Mestre Català: Lluís Parals, I li ha donat molta feina. A la fi, la major experiència de Parals, l’ha portat a trenar una xarxa de mat amb les dues torres i un cavall, en mig del tauler, contra un rei viatger que intentava inútilment, escapolir-se de la trampa.

El segon equip del Porqueres: a dalt a l’esquerra la Queralt Miró, al seu costat el Martí Badia, l’Anna Badia (contra Batlle), i el més proper, el Bernat Badía. (contra Lluís Parals).

L’Anna Badia en el tauler 2 també li ha donat molta guerra a Batlle, però la resistència no ha estat tant equilibrada com la de Martí Badia en el tauler 3, que davant el ex-delegat de la Territorial i President del Montgrí: Carles Vilà, l’ha fet suar de valent, per desfer-se d’en Martí.

Inici de la partida entre Queralt Miró i Jordi Ros

La Queralt, al tauler 4, ha fet el que ha pogut davant de veterà i experimentat, Jordi Ros, que ha jugat una partida relativament plàcida.

El Montgrí versus Porqueres “B”.

A la fi, només ens ha quedat que felicitar al Campió, que s’ha imposat a totes les partides avui. Porqueres “B” – Montgrí “A” : 0-4

La setmana propera, com explicava abans, a la primera ronda del Play Off, el primer equip del Porqueres jugarà contra el Blanes “B” que ben justet (per mig punt) serà el sots campió del Grup Sud. Per la seva part, el nostre “B” jugarà contra el Blanes “C”, que és el darrer classificat d’aquell grup. Tot fa pensar que serà a Blanes els primers partits d’anada, i els de tornada, el dos equips de Blanes vindran a Porqueres.

Més informació la setmana propera.

Elias Muratet.

Classificació final grup Nord:

Classificació final grup Sud:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *