Club Escacs Porqueres

Ronda 3 Lliga catalana d’Escacs de Tercera Provincial 2023, Grup Nord.

El primer equip guanya a l’Olot 3,5 a 0,5 i el segon obté un punt davant del Montgrí B.

Avui els dos equips del Porqueres jugaven a casa, si bé per motius de les activitats que hi havia a Miànigues, han jugat al Centre Cívic de Porqueres.

Vista del local de joc d’avui. A l’esquerra el primer equip i a zona de la dreta, el segon.

El primer equip s’enfrontava a l’Olot G.

El primer equip avui, i davant la baixa per malaltia de Joan Puigdomènech, estava composat per Albert Muratet, Elias Muratet, Bernat Badia i Erik Vidal.

Els jugadors garrotxins han presentat força batalla. La lluita més aferrissada ha estat en els taulers 4 i 1. En el 4 Zheyi Liu ha obert amb l’Anglesa, que l’ha continuat amb força comoditat, portant la partida a una situació molt anivellada.

Erik Vidal versus Liu

El final d’igualtat de peons i torre i alfil contra torre i cavall, ha conduit a les taules, finalment.

Albert Muratet contra Francesc Soy

En el tauler 1 Albert Muratet (que ha estat la darrera partida en concloure) a la fi s’ha imposat a Francesc Soy en un final prou disputat, on la millor posició, molt més activa, del nostre jugador ha aconseguit portar-lo a la victòria.

En el tauler 3 el jove Bernat Badia, s’ha imposat amb molta solvència a Miquel Boada, que no ha pogut aturar el fort atac del nostre jugador, i que ha estat el primer en guanyar.

En el tauler 2, Elias Muratet ha aconseguir un canvi avantatjós que l’ha portat a guanyar qualitat, i la posterior simplificació del joc ha deixat desarmat al seu rival, en Jordi Mardock, que ha anat a remolc de l’empenta de Muratet.

Resultat final Porqueres 3,5 – Olot 0,5.

Per la seva part el segon equip, que avui ha estat composat pel matrimoni de Joaquim Miró i Anna Badia, amb el nebot Martí Badia, i la filla Txell Miró, s’enfrontraven al Montgrí B.

La Txell ha estat la primera en sucumbir davant de Reiki Suzuki, la Anna Badia ha patit molt davant de l’empenta de Julià De La Cruz, que ha anat sistemàticament desguarnint la defensa ferma de la nostra jugadora, en Quim Miró en el tauler 1 ha aguantat molt davant el veterà Jordi Ros, però a la fi ha hagut d’inclinar el seu rei.

Per la seva banda, en el tauler 3 ha jugat el nostre jove Martí Badia, amb Xavier Payet. La partida ha estat força anivellada i on semblava que la parella d’alfils del rival era més potent que el cavall i alfil de Martí, però, just quan li proposava taules, el molt hàbil canvi d’alfils ha fet que Martí quedés amb cavall contra alfil de Xavier, i en un final molt ben jugar ha aconseguit entregar el cavall per l’alfil i peó, generant un peó aïllat llunyà, que ha resultat inabastable pel rival.

La posició de Martí amb els peons d’avantatge.

Punt molt ben jugat pel Martí. A la fi, Porqueres B – Montgrí B 1- 3, però l’excel·lent joc de Martí, augura bones perspectives.

En primer terme el Porqueres B, avui al Centre Cívic. Txell, Martí, Anna i Quim.

La setmana propera els dos equips juguem a fora, el primer equip contra el Culonge, que ja ens va fer patir l’any passat, mentre que el equip B marxarà a Olot.

Seguirem informant.

Elias Muratet.

Elies Muratet, Bernat Badia i Erik Vidal moments abans de començar les partides (Foto Albert Muratet)

La classificació després d’aquesta tercera ronda és:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *